Inreda med stil

Att ha ett vackert och snyggt hem är något som många drömmer om, men det kan vara lättare sagt än gjort att få till den där rätta stilen. I följande inlägg kommer du få tips på hur du ska tänka och göra för att använda samma metoder som inredningsexperter. Det är dock viktigt att du kommer ihåg att följa din magkänsla så att du får din alldeles unika stil. Ibland kan man behöva göra lite vågade val för att faktiskt få till det.

Få inspiration

Det är jätteviktigt att man får inspiration från olika håll. Det kan man till exempel få genom att läsa bloggar, magasin, följa konton på sociala medier och så vidare. Pinterest är en plattform där man kan tagga sina bilder, och sedan kan man spara andras bilder genom att skapa olika kategorier. Det här är jättebra för den som vill ha särskild inspiration, till exempel för att få en bohemisk stil eller nåt.

Matcha mera

Precis som när det kommer till att välja kläder så handlar det i hemmet om att man måste våga matcha mera. Det här kan kännas lite jobbigt om man inte tycker att man själv har känsla för att matcha, men som tidigare nämnt så måste man våga lite för att kunna uppnå total framgång med sin inredning. Ta gärna din partner eller goda vän till hjälp som smakråd så slipper du gå runt och fundera på sakerna själv. Ofta så räcker det med att man säger vad man tänker till någon annan för att kunna bestämma sig för vad som känns rätt.

Enkla knep för att ändra utseende på ett helt rum

Byta ut tyger! Det här är helt klart det enklaste, mest effektiva och ekonomiska sättet att ändra stil på ett helt rum. Det är enkelt att man bara byter ut kuddar, gardiner och dukar för att ge en helt annan känsla för den som kliver in i rummet. Man kan även byta ut mattor, men det är såklart lite mer arbete med det, och mattor kan ibland kosta en hel del.

Välj en stil, och håll dig till den

Ett misstag som dessvärre många gör är att de inte kan bestämma sig för en särskild stil. Det här ger verkligen varningssignaler! Om du inte kan bestämma en stil så är det jättesvårt att få till det. Du kommer att ställas inför många vägval, och om du har en bestämd stil så kommer det vara mycket lättare för dig att välja. Det kan handla om småsaker som om du ska ha varma eller kalla ljuskällor i rummet. Bestämmer du dig för en av dem så ska du hålla dig till samma för alla lampor som finns i rummet.