Dekorera inför jul- och nyårshelgen

När julhelgen närmar sig är det många som vill göra extra fint i hemmet med vackra textilier, julpynt och andra dekorationer. Att piffa upp i hemmet till jul är en trevlig tradition som ger mysig julstämning. På senare tid har intresset för inredning blivit större och man kan se trender i hur folk väljer att dekorera hemmen. Det klassiska julpyntet med tomtar och änglar har fått stark konkurrens av andra motiv. De senaste åren har naturinspirerat julpynt blivit speciellt populärt. Dessutom finns det väldigt många djurpynt. Du kan hitta både julhästar och julekorrar i butikshyllorna.

En vacker jul

För de flesta är julgran ett måste på julen. Många vill ha en klassisk julgran som är klädd i julgranskulor och glitter. Idag finns det kulor i många olika storlekar, färger och mönster. Du kan förstås även göra ditt eget julgranspynt. Har du barn blir det en trevlig pysselstund. Rött, grönt och guld är traditionella julfärger men var inte rädd för att experimentera med andra färger om du vill. När det närmar sig nyår brukar vitt och silver vara populärt. Sprid extra julmys i hemmet genom att ställa ljus och säsongens blommor på borden. skapa en härlig juldukning och bjud in till glöggfest. Julen är en underbar tid att umgås med familj, släkt och vänner.

Fira nyår i glitter och glamour

En vecka efter julafton är det dags för nästa högtid, nämligen nyårsafton. Julen varar in i januari och de flesta brukar ha julpyntet kvar under nyårshelgen. Det går bra att fortsätta med de juliga dekorationerna på nyår men om du vill kan du förstås även dekorera med speciella nyårsdekorationer. Stjärnor och klockor är passande motiv. Silverglittrande dekorationer brukar vara uppskattade men också blåa och lila nyanser kan användas. Vissa väljer att dekorera med metallfärgade ballonger i guld och silver på nyårsafton. Fyll ballongerna med helium så får du en skojig bordsdekoration. Dekorera gärna nyårsbordet med orkidéer för att få ett lyxigt intryck. God jul och gott nytt år!