Skandinavisk inredning

Stilrent, vitt och fräscht. Den skandinaviska inredningsstilen har tagit sig långt utanför våra kalla breddgrader. Dagens skandinaviska inredning sägs ha sina rötter i modernismen. Det är en stil som kombinerar enkelhet med funktion i en färgskala som är lättmatchad. Väggar målas ofta i ljusa och neutrala färger för att utgöra en avskalad bas. När det kommer till val av möbler så är det många som fastnat för de danska designklassikerna. Här kan du läsa mer om den här inredningsstilen, få tips om hur du gör ett möbelklipp och kanske hitta inspiration till ditt eget hem.

Så lyckas du med den skandinaviska stilen

Undrar du hur man inreder ett hem i skandinavisk stil? Satsa på hållbara material och en jordnära färgpalett. Ett tips för att göra stilen lite mindre stram och mer ombonad är att ta in växter och textiler i inredningen. Vi associerar ofta nordisk inredning med stora öppna ytor som badar i ljus. Självklart går stilen även att överföra till mindre utrymmen, det går till exempel alldeles utmärkt att skapa en Skandinavisk inredning i badrum. Ljusa träslag och vitt kakel gör att det lilla utrymmet ser större ut än vad det faktiskt är. Närhet till naturen tilltalar många. Läderdetaljer, linne och obehandlat trä är stora trender som hämtats från nordisk inredning.

Det nya samsas med det gamla

Något som är mycket populärt i den här inredningsstilen är att blanda gammalt och nytt. Billigare möbler står sida vid sida med arvegods och designade dyrgripar. Nu för tiden kan det vara relativt svårt att göra de riktigt stora fynden på loppisar. Konkurrensen om dyrgriparna är stenhård. Ett bra sätt att hitta prisvärda designklassiker är auktioner på nätet. Idag erbjuder många auktionsverk hugade spekulanter att lägga bud på möbler online. Det lönar sig även att hålla ett öga på köp och sälj sidor. Tänk på att, liksom äldre bostäder, kan gamla möbler fallit offer för mögel. På mögelsanering.nu kan du läsa mer om den här typen av problem.