Inred ditt hem med känsla för lyx

Fixa fint med små medel. Kom ihåg – det behöver inte vara dyrt och kostsamt att inreda med stil.

Genom att hålla en röd tråd när du inreder skapar du en känsla av att ditt hem är väl sammanhållet. Det kan till exempel vara en viss färg på inredningsaccessoarer som återkommer från rum till rum.

Satsa lite extra på några få kvalitetsmöbler. En snygg soffa eller ett soffbord med det där extra. Något som står ut i mängden från alla design- eller inredningsmagasin. Arbeta med ljussättning, något som kan ge bättre funktionalitet och lyfta hela rummet. Tänk på att hålla ihop färgerna för en genomtänkt design.

 

Gör det själv!
Är du händig kan du göra mycket själv. Tillverka inredning själv eller måla om eller klä om möbler. Här kan du spara mycket.inredning-och-design

Med textilier gör du rummet varmt, ombonat och hemtrevligt. Genom att färgsätta ditt hem med textilier kan du på ett relativt enkelt och prisvärt sätt göra om hemma utan att behöva tapetsera väggar eller måla om.

 

Lite natur förskönar
Gröna växter syresätter din bostad och ger en härlig känsla. Snittblommor i en vacker vas ger en alldeles speciell lyxig känsla. Leta efter vaser, skålar, krukor och andra prydnadssaker som bidrar till att visa upp din personlighet i inredningen. Du hittar sådana saker på loppmarknader, auktioner eller på sajter som Blocket.

 

Handla på nätet.
Jämför priser, gäller både i olika butiker och på nätet. Genom att planera dina inköp och lägga tid på dina inredningsbestyr kan du verkligen fynda. På nätet finns aktörer som Refunder.se som till och med gör det möjligt att få pengar tillbaka på vissa varor som du köpt online.

 

Underbar lyx i badrummet
Expressen tipsar: Med bland annat franska tvålar och ekologisk skrubb lyxar du till din stund i badrummet. Kontrollera om det finns aktuella kampanjer som gör att du kan unna dig njutningsfylld badrumslyx på Refunder.se.

 

Eleganta färgskalor i sovrummet
Fixa en lyxig känsla i sovrummet med eleganta sobra färger i ditt sovrum.

Magasinet Sköna Hem tipsar om sovrum med lyxig hotellkänsla.1723404190

Inred med allt från mjuka mattor till tunga gardiner som mörklägger rummet.

Kosta på dig en exklusiv bekväm säng, gärna med huvudgavel som skyddar tapeterna. Till sängen väljer du sängkläder i sköna kvaliteter som du tycker om bomull, linne, satin eller värmande flanell.

Till det möblerar du med sängbord och en lampa på vardera sidan om sängen. Komplettera gärna med riktbara golvlampor för läsning.

Tänk på att det inte bör hänga något direkt över sängen som kan ramla ned då du sover. Det skapar undermedvetet en osäkerhetskänsla. Du vill ju både känna dig trygg och vara säker då du sover.

Till syvende och sist
Ditt sovrum bör vara en plats för vila och återhämtning – om du önskar en riktigt god nattsömn vill säga.