Inred för dig och inte för andra

Personlig inredning med färg
Att inreda är roligt, men inte alltid det lättaste. Många av oss har favoritfärger som vi oftast eller alltid håller oss till när vi ska inreda ett rum. Ibland kan det vara roligt att ”tänka utanför den vanliga boxen” och låta sig inspireras av inredningstidningar och homestaging-reportage.

Inred med din känsla
Hur vill du ha det hemma hos dig? Gillar du ljust och avskalat eller föredrar du färger och ombonat? Dessa frågor ska du svara på själv och helt gå på din egen linje om vilken inredning som känns bäst för dig. Ta gärna emot omgivningens kommentarer, men det är du som ska bo i din bostad och då ska rummen och inredningen spegla dig. Med konst och tavlor kan du skapa häpnadsväckande inredning på väggar som verkligen blir ett blickfång för dina gäster. Vackra konststycken, så kallade art prints, finns i en mängd utföranden och prisklasser och behöver inte kosta en förmögenhet för att din bostad ska få ett nytt liv. Färg, textilier och fyndmöbler kan göra susen när du vill göra om i din lägenhet eller villa. En intetsägande vit stol kan bli rummets mittpunkt när den målas om  i en stark färg eller svag pastell med matchande accessoarer som gardiner, en mysig matta eller ett par doftljus.

Sälj till köparen och låt dig inspireras
Om du går i säljtankar gäller det att hitta intresserade kunder av din bostad. Med rätt homestaging kan du få din bostad såld på kort tid. Du kan välja att själv inreda för försäljning eller anlita ett företag som utför en homestaging av din bostad. Om du inte ska sälja din bostad, men känner för att piffa upp den kan lite stylingtips hjälpa dig att få din bostad precis som du vill ha den. Att göra en rejäl grovstädning emellanåt är inte dumt. Plocka bort saker som du inte använder, ställ möbler i en annan vinkel, byt ut ett par lampskärmar och arrangera ett stilleben av prydnadsföremål som varit undanstoppade. Med enkla medel kan du åstadkomma wow-effekter och hög trivselfaktor. Precis som klädmodet är följer heminredning olika trender som varierar med åren. Årets heminredningstrender handlar mycket om pastellfärger och spännande naturmaterial. Låt dig inspireras av trender och inredning.

Inred för dig och inte för andra 2