När ska man köpa markiser?

När ska man köpa markiser 2Det kan vara klurigt att köpa markiser. Det finns många aktörer på markismarknaden och priserna kan skilja sig extremt mycket mellan olika markisföretag och olika typer av markiser. Skillnaderna i pris är större än vad man tror. En altanmarkis kan skilja 8000 kronor i pris mellan olika markistillverkare och en korgmarkis kan ha en prisskillnad på 3000 kronor.

Markistekniken har utvecklats mycket de senaste åren. Idag är det inte längre självklart att man ska veva ut markisen för egen maskin. Nu finns det markiser med en egen maskin installerad i sig som gör jobbet åt dig. Allt du behöver göra är att trycka på en knapp på en fjärrkontroll för att ställa in hur du vill ha din markis.

I en undersökning visar det att hösten är den tid på året då det är bäst att köpa markiser. Inte för att hösten är en årstid då man brukar använda markiser ofta. Eller det är snarare just därför man ska köpa markiser för att det är då priserna på markiser faller som mest eftersom användandet av markiser minskar. På hösten uppstår flera erbjudanden där man kan spara in pengar jämfört med ett köp på våren eller sommaren.

Matcha rätt och välj rätt tyg
Utöver pris så är rätt färg och mönster en viktigt aspekt att ha i åtanke när man ska köpa markiser. Idag kan man köpa markiser i massa olika färger och mönster. Vad som fungerar till en altan på ett gult trähus behöver inte se lika snyggt ut på ett tegelhus. Olika sorters tyg fungerar bättre och sämre. De vanligaste materialen som man använder till markiser är akrylfiber, bomull, polyester och polypropen. Om du behöver hjälp med att välja rätt färg och tyg till dina markiser så hjälper Haga solskydd dig med att göra rätt val. Haga solskydd har över 25 års erfarenhet av att hjälpa kunder med att hitta rätt typ av markiser i Stockholm. De har en bred produktportfölj och valmöjligheterna till att hitta rätt markiser till ett bra pris är oändliga.